Sweet Bonanza

Snoepjes en nostalgie: Sweet Bonanza heeft een thema dat een garantie is voor populariteit. Het doet denken aan de gokkast van vroeger in de speelhal. Vandaag de dag kun je de fruitautomaat gewoon vanuit je luie stoel besturen. Het spel is niet voor niets een van de meest geliefde spelen in het online casino. Pragmatic Play heeft met dit spel goud in handen. Maar wat maakt dit spel nu toch zo leuk?

Hoe werkt Sweet Bonanza?

Sweet Bonanza is een gokautomaat die tot 21.175 keer je inzet kan uitbetalen. Tegen zo’n mogelijke winst zeggen de meeste spelers geen ‘nee’. Het is een gokkast met 6 kolommen, boordevol zoete snoepjes. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk dezelfde soort snoepjes op een rij te krijgen. Zo verschijnen er lolly’s op je scherm, evenals regenboogbommen. Zie je de lolly’s? Dan heb je gratis spins geactiveerd. Daarover vertellen we je zo meteen meer.

Eerst nog even naar die symbolen: de rollen van Sweet Bonanza zijn kleurrijk versierd. Sappige banen, druiven, meloenen, pruimen en appels, of gewoon heerlijk snoep: het komt allemaal voorbij. Een winnende combinatie maken is eenvoudig: hetzelfde symbool moet 8 keer op de rollen verschijnen. In tegenstelling tot traditionele gokautomaten hoeven ze niet op winlijnen te staan. De symbolen mogen dus kriskras verschijnen. Winnende combinaties van meer dan één symbool kunnen meerdere keren verschijnen, waardoor je kans op winnen nog wat toeneemt.

Het liefst zie je de rode hart-symbool. Dat is namelijk de sleutel tot de lucratiefste beloningen. Belanden er 8 of 9 symbolen ergens op de rollen, dan kun je profiteren van een gulle uitbetaling. Met meer dan 10 identieke symbolen, nemen je winsten toe tot 25 keer de inzet.

12 of meer harten gezien? Dan kun je inzet zomaar met een factor 50 vermenigvuldigd worden. Fabrikant Pragmatic Play heeft verschillende versies van Sweet Bonanza bedacht, zoals Xmas, ze zijn allemaal even indrukwekkend.

Gratis spins en bonussen bij Sweet Bonanza

De gratis spins bij Sweet Bonanza zijn meer dan interessant. Als er 4, 5 of 6 lolly’s in dezelfde draai belanden, kun je de Free Spins-functie activeren. Je beloning is een uitbetaling van 3, 5 of 100 keer je totale inzet en 10 gratis spins. Met deze gratis spins kunnen bommen verschijnen. Deze dienen als multiplier en vermenigvuldigen zo tussen 2 en de 100 keer. Wees voorzichtig, want bommen worden alleen geactiveerd bij een winnende combinatie.

Tijdens je bonus kun je je gratis spins ook opnieuw activeren. Heb je dan 3 lolly’s in dezelfde draai, dan krijg je er nog eens 5 extra gratis spins bij. Sweet Bonanza is zo ‘sweet’ omdat er geen limiet is aan het aantal extra gratis spins dat je kunt winnen.

Verdien je geen gratis spins, dan kun je ze ook kopen. Dat kun je 100 keer je totale inzet kosten. Het leukste is overigens om de spins gewoon te verdienen door Sweet Bonanza te spelen. Zo weet je ook zeker dat het spelletje leuk blijft.

Vallende symbolen

Vorm je een winnende combinatie, dan treedt de tuimelfunctie in werking. Dat houdt concreet in dat de winnende symbolen van je scherm verdwijnen en worden vervangen door nieuwe. Dat kan dan weer leiden tot nieuwe unieke, winnende combinaties. Het hele proces begint dan weer opnieuw. Nieuwe symbolen verschijnen net zo lang, tot er geen winnende combinaties meer zijn. Dan is het spelletje voorbij.

Return To Player

Bij een online slot is het natuurlijk belangrijk om te weten de Return To Player is. Oftewel: de hoeveelheid geld die weer bij de speler terechtkomt. Bij Sweet Bonanza is dat 96,48 procent. Een flink percentage, maar het is wel een spel met een hoge volatiliteit. Daardoor kan het spel hoogtepunten hebben, maar ook dieptepunten. Het is maar net welke kant het kwartje (of het snoepje) op valt. Potentieel kun je aanzienlijke beloningen winnen, maar je bent nooit van succes verzekerd. Het gaat er uiteindelijk toch om dat het geluk aan je zijde komt.