Book of Ra

Book of Ra gokkast

Book of Ra is een spel dat al sinds 2008 op de markt is. Wat is de sleutel van het succes van Book of Ra? En hoe kun je dit spel het beste spelen? Book of Ra is een spel dat populair is onder spelers en dat is zeer logisch!

One casino

Book of Ra en de Egyptische mysterie

Egypte is een prachtig mooi land vol mystiek. De reusachtige piramides en de verborgen schatten, ze spreken velen tot de verbeelding. Book of Ra is gebaseerd op Egypte en de geweldige mythes van het land. De Egyptische sfeer is duidelijk voelbaar in Book of Ra. Je wordt meegenomen op reis in het bijzondere land van de piramides.

Book of Ra is uitgebracht door Novomatic. Deze producent heeft al mooie gokkasten geproduceerd. Book of Ra vindt zijn oorsprong al in 2008, maar is in 2015 in een nieuw jasje gestoken om de spelers geboeid te houden. Met de huidige versie is het mogelijk om op alle devices te spelen.

Hoe werkt Book of Ra?

Book of Ra is een gokkast met enkele leuke kenmerken. Een daarvan is het bonussymbool. De bonus van Book of Ra wordt vrijgespeeld als je drie ‘Book of Ra’ symbolen in het scherm ziet staan. Als dit zo is, krijg je tien Free spins. De Free spins rondes bieden veel spanning omdat je serieus goed geld kan verdienen.

Als je de bonusronde hebt vrijgespeeld begint het ermee dat je een speciaal symbool krijgt. Dit symbool dient tijdens de bonusronde als een wild symbool. Als dit symbool valt tijdens het draaien, vergroot het zich en dient het als een wild over alle lijnen. Hoe meer van deze symbolen, hoe hoger de prijs.

Het vrijspelen van de bonusronde kan alleen plaatsvinden bij drie symbolen. Om de spanning een beetje extra op te voeren hoor je een geluid bij ieder Book of Ra symbool dat valt. Zo is het nog even billen knijpen of nummer twee en drie ook vallen. Als je geen Free spins ronde vrijspeelt, dient de Book of Ra symbool altijd nog als een wild. Zo pak je altijd wel een (kleine) prijs.

Winst verdubbelen

Buiten het bonusspel om heb je ook nog de mogelijkheid om de winst te verdubbelen. Stel je hebt winst gepakt op een winlijn, dan kun je hierop gokken. Je moet dan kussen tussen een zwarte en een rode kaart. Als de kleur van je keuze getrokken wordt dan word je gewonnen bedrag verdubbeld. In totaal kan deze verdubbeling tot vijf keer je inzet gaan. Leuk meegenomen dus.

Je moet hier wel voorzichtig mee zijn. Eigenlijk is het de kunst om niet te hebberig te zijn. Heb je een leuke prijs gepakt? Dan kan het verstandig zijn om deze gewoon te behouden. Als je kleine prijsjes wint dan is het verdubbelen wel een leuke optie. Zo kun je van een kleine prijs toch een grotere prijs zien te maken. En verlies? Dan is het maar een klein prijsje wat je verloren hebt.

Winlijnen en inzet

Bij Book of Ra heb je veel keuze in de inzet waarmee je wilt spelen. Die keuzevrijheid is erg prettig en ook belangrijk. Zo kun je je inzet per lijn veranderen, maar ook het aantal lijnen waarmee je speelt. Stel, je wilt hoger inzetten, maar door de vele lijnen wordt het te duur? Dan kun je het aantal winlijnen naar beneden zetten.

Je moet je alleen wel afvragen of dit verstandig is. Want hoe minder winlijnen, hoe minder kans je maakt op een leuke prijs. Maar het is wel een strategie die vaak toegepast wordt in Book of Ra.

Gebruiksgemak en algemene indruk

Book of Ra is al een verouderd spel maar het blijft ontzettend spannend om te spelen. Dit is eigenlijk zo’n klassieker dat over tien jaar nog mee kan draaien. Mits de techniek het tegen die tijd natuurlijk aan kan. Het gebruiksgemak is erg prettig van Book of Ra. Ook de beginnende gokker kan zich hier goed uit de voeten.

Book of Ra is heel divers. Je kunt spelen met het aantal winlijnen en de inzet. Daardoor kun je zowel met een laag als hoog budget prima bij dit spel terecht. Het winnen van de Free spins is de grote uitdaging in het spel. Want juist op de Free spins vallen de echte knaken te verdienen. En daar speel je natuurlijk wel voor.

Book of Ra mag dan een klassieker zijn, het is nog steeds razend populair. En dat is ook meer dan terecht. Want dit spel biedt voor iedere speler wel iets. Book of Ra is de moeite van het spelen waard.