Gonzo’s Quest Megaways

Gonzos Quest Megaways

Het spel draait om Gonzo de conquistador als hij in een galjoen aan de Peruaanse kust arriveert. Met een gestolen schatkaart, gaat hij op zoek naar de verloren stad van goud, Eldorado. Gonzo en het spel zijn zeer vermakelijk, met allerlei capriolen. Alle ingrediënten zijn erin verwerkt, zoals het blinkende goed van de Azteken en de vermenigvuldiger. Er zijn ook leuke extra features toegevoegd, zoals een echte aardbeving.

One casino

Gonzo’s Quest gokkast

De hoofdrolspeler in het verhaal wat deze gokkast verteld is Gonzalo Pizarro. Een Spaanse conquistador uit de 16e eeuw en bovendien broer van de meer bekende Francisco, die op zijn beurt weer bekend staat als de veroveraar van het Inca-rijk.

Handleiding

Een 3D-animatie die de setting beschrijft is de start van het spel. Het spel heeft zes rollen en op de rollen zijn zeven verschillende symbolen te vinden en een jokerteken. Toen het spel uitkwam, was het spel duidelijk anders dan andere spellen. Gonzo Quest heeft namelijk geen draaiende rollen, maar vallende symbolen. 

Heb je een winst, dan exploderen de symbolen die de winst hebben gevormd, waarna de bovenliggende symbolen op die plekken vallen. Dit betekent dat er weer een kans op winst is en zo een lawine aan prijzen kunt winnen met één enkele draai. 

Het spel maakt ook gebruik van zogeheten vermenigvuldigers. Deze vermenigvuldigers worden iedere keer verhoogd in stappen van 1, 2, 3 en 5 na een winnende cascade. Wanneer de ketting met winnende combinaties wordt verbroken, gaat de vermenigvuldiger weer terug naar 1 ×.

Het bonusspel

Er worden door de free fall-functie bonusrondes toegekend, wanneer er drie of meer van deze bonussymbolen verschijnen. Je kunt daar tussen de 9 en 18 gratis spins mee verdienen. Het komt ook voor dat je een draai aan het Royal Wheel mag geven. Is dat het geval, dan kun je daarmee het aantal spins verhogen, maar je kunt ook je inzet weer helemaal kwijt zijn. 

Speel je met de gratis spins, dan ze de vermenigvuldigers verdrievoudigd, waarmee de maximale vermenigvuldiger × 15 wordt. Heb je de mazzel dat je vooraf al vijf van deze bonussymbolen hebt, dan heb je de hoogst mogelijke uitbetaling te pakken van maar liefst 21000 × je inzet.